Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



10 mars 2012

Sábado y Sortidor

Dagens spanska ord:
Sábado = lördag

Återvände till Restaurant Sortidor 1908 på Plaça del Sortidor i Poble Sec (BCN) men den här gången kvällstid. Mysigt, trevlig service och god mat. Jag blev glad av att ett av mina vittvinsfavoriter fanns med bland deras sortiment; Bornos, en Sauvignon Blanc från Rueda, spanskt förstås. Torrt och fruktigt, men inte så där blommigt och tropiskt utan citrusfruktigt med smak av grapefrukt. Mycket rekommendabelt! Vingården heter Palacio de Bornos, http://www.taninia.com/ingles/B-vinos.htm.



Sortidor på Plaça del Sortidor

Sauvignon Blanc från
Palacio de Bornos 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar