Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



16 dec. 2011

Mi barrio

Spanska skolan, dagens ord:
Barrio = kvarter

Kvarteren i Barcelonas innerstad fungerar fortfarande som små byar från gågna tider. Inom några hundra meter finns det mesta man behöver; bageri, konditori, köttaffär, kycklingaffär, delikatessaffär, frukt- och grönsaksaffär, bodegor där man kan köpa vin i plastdunkar, tidningsstånd, konservaffär, kaffeaffär, sytillbehör och underklädesaffär, järnaffär, parfymaffär, pakistanska 7-11, caféer och barer etc., etc. Egentligen är ytan ungefär lika stor som en stormarket bara med den skillnaden att de är privata affärsverksamheter. Supermarketar i all ära men... länge leve småaffärer med personlig service, närproducerat och oinplastat! För övrigt finns det i Barcelona fortfarande ett 40-tal fungerande saluhallar som är grymt populära:)


Frukt utan plast

konserver!

Kaffebutik


La Tieta, ett hål i väggen

Sytillbehör, strumpor och underkläder
(parfymerna slutade de nog med
för några årtionden sedan;)

Min lokala köttaffär

Skoaffär och vår granne

Bar Saltó, bodega och bar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar