Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



3 dec. 2011

Svampjakt

Spanska skolan, dagens ord:
Seta = svamp

För två veckor gav vi oss av på svampjakt. Efter en varm och solig höst hade vi äntligen fått regn. När solen nu åter visade sej trodde man ju att svamparna skulle skjuta upp som just det, svampar ur jorden. Det var med besvikelse vi gick runt omkring i skogarna runt Barcelona. Den enda fångsten blev några tråkiga sandsoppar... Efter ett frenetiskt letande gav vi upp, hittade av slumpen en mysig liten by, satte oss på terassen och avnjöt lunch.


Grillade grisfötter med "escalivada"

Klassisk "Butifarra" med vita bönor



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar