Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



16 nov. 2010

Äpplen och granater


Det finns otaliga recept som innehâller äpplen men hur är det med granatäpplen? Spanien är en av de största exportländerna i världen av denna frukt, ändå lyser recepten i sin frånvaro i detta soliga land. Granatäpplet tog sin väg in i Spanien genom morerna och lämnade även efter sig en stad med samma namn (Granada). Denna fräscha frukt som mognar pâ senhösten är saftig och skall ha läkande effekter. Ofta är fröna djupt röda men lika ofta köper man "grisen i säcken" och när man väl öppnar den kan den ha en blekt rosa färg som inte alls är lika dekorerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar