r e c e p t · o c h · ö d m j u k t · s k r y t a n d e
Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.
1 nov. 2011
MADRID
Soligt och varmt höstväder, gott sällskap samt mat och dryck i alla dess former har Madrid erbjudit mej i helgen. Det känns som om den staden aldrig sover, ingen är hemma och lurar och kurar, ALLA är ute på stan för att umgås, för att äta gott och helt enkelt för att njuta av livet. Man kan verkligen kalla Madrid Spaniens pulserande och vitala huvudstad!
Det blev middag i kvarteret Malasaña, dagen efter kaffe och "churros" till frukost, lunch på gatan Cava Baja med vermouth och tapas , inköp av saltad skinka och spansk lagrad ost till kvällen, skaldjursmiddag på galicisk restaurang.
Hög himmel och sol i Madrid
Nunnor och Puerta del Sol
"Sprängda ägg" med potatis och skinka
Krabbfyllda Raviolis
Musselkroketter med ingefära
och majonnäs
Gatuvy Madrid
gatuvy Madrid
på väg till Cava Baja
gatuvy i Madrid
lagrad Manchego-ost, ekollon
-gödd skinka och Americanos som
"aperitivos"
Pimientos de Padrón
Skaldjursfat a la Galicien
Klassisk Café con Leche y Churros
(Porras) i Chocolatería
San Ginés
Love the photos! It all looks delicious! :)
SvaraRaderaF
Thank you F! A lot of photos from Madrid, couldn't reduce. I just love that city!
SvaraRadera