Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



1 nov. 2011

MADRID

Soligt och varmt höstväder, gott sällskap samt mat och dryck i alla dess former har Madrid erbjudit mej i helgen. Det känns som om den staden aldrig sover, ingen är hemma och lurar och kurar, ALLA är ute på stan för att umgås, för att äta gott och helt enkelt för att njuta av livet. Man kan verkligen kalla Madrid Spaniens pulserande och vitala huvudstad!

Det blev middag i kvarteret Malasaña, dagen efter kaffe och "churros" till frukost, lunch på gatan Cava Baja med vermouth och tapas , inköp av saltad skinka och spansk lagrad ost till kvällen, skaldjursmiddag på galicisk restaurang.


Hög himmel och sol i Madrid
Nunnor och Puerta del Sol

"Sprängda ägg" med potatis och skinka

Krabbfyllda Raviolis
Musselkroketter med ingefära
och majonnäs
Gatuvy Madrid

gatuvy Madrid



på väg till Cava Baja

gatuvy i Madrid

lagrad Manchego-ost, ekollon
-gödd skinka och Americanos som
"aperitivos"

Pimientos de Padrón

Skaldjursfat a la Galicien

Klassisk Café con Leche y Churros
(Porras) i Chocolatería
San Ginés






2 kommentarer:

  1. Love the photos! It all looks delicious! :)
    F

    SvaraRadera
  2. Thank you F! A lot of photos from Madrid, couldn't reduce. I just love that city!

    SvaraRadera