Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



19 aug. 2011

Cortado con hielo (i serien kalla sommardrycker)

I morse hoppade jag på cykeln och trampade i väg till Barceloneta (det gamla fiskarkvarteret i Barcelona) för att åter köpa stans godaste bröd på Baluard. En ljum sjöbris samt en cortado con hielo (iskaffe= espresso + skvätt varm mjölk + isbitar), svalkade mej för stunden i augustihettan.

un cortado con hielo

2 kommentarer:

  1. Åh Anna, lyckans ost som får bo i en stad som Barcelona! "En ljum sjöbris samt en cortado con hielo...", jag vill också njuta av sjöbrisen och kaffet. Ha en bra arbetsvecka! Annika

    SvaraRadera
  2. Jag kan inte klaga...och en av orsakerna till att jag valde Barcelona var ju just vädret:) Skryter bara ödmjukt...

    SvaraRadera