Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



23 feb. 2011

Pumpa i ugn


Här kommer ett recept på pumpa i ugn som visades för en tid sedan i ett matlagningsprogram i TV. Det är mycket enkelt och så praktiskt (det jobbiga är ju just att skala pumpan innan den skall kokas)! Så här sparar man hela den biten. Det är bara att klyva pumpan i två delar på bredden (om nu en pumpa har bredd o längd?). Den fina blomsterformade pumphalvan skall nu bakas i ugn. Först; gröp ur den och avlägsna frön samt rista några fina linjer kors och tvärs med en vass kniv. Strö över flingsalt, lägg i några hela kvistar rosmarin och ringla över olivolja. Sedan bakas pumpan i ugn, 200º, ca. 45 min. När den är klar kan man äta den den bara som den är tillsammans med t.ex. en bit kött eller också använda den till soppor eller vilken annan rätt som helst där du vill lägga till just pumpa (en rekommendation är som tillägg till cous-cous) . Kom bara i håg att avlägsna rosmarinkvistarna innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar