Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



10 apr. 2011

Bar Tomas

Efter 10 år i Barcelona har jag nu äntligen tagit mej till kärnan av den gamla stadsdelen Sarrià. Jag har rört mej i omgivningarna tidigare men inte sett det som i tiderna bestod av en egen liten by utanför Barcelona men som i dags läge hör till centrala Barcelonas rikaste bostadsområden. Den gamla stadsdelen av området Sarrià är idag iklämd mellan motorvägar men väl inne på huvudgatan Major de Sarrià möter man en hemtrevlig, vacker och lugn atmosfär helt utan trafik. Det är en promenadgatan med många restauranger och butiker som har bibehållit sin stil från gamla tider. Den så berömde baren "Bar Tomas" serverar forfarande sina "patatas bravas"på samma traditionella sätt som tidigare och har namn om sej att vara de bästa i hela Barcelona... och visst de var goda!

Bar Tomás

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar