Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



13 apr. 2011

Vin från kvarterets bodega

Efter en runda på gymmet stannade jag till vid kvarterets bar/bodega Quimet & Quimet och köpte en flaska vin till grannen som bjudit in mej på terasslunch. Det blev ett vitt vin från Castell de Remei,  Costers de Segre (Katalonien). Castell de Remeis röda viner, GOTIM BRU och ODA är några av mina absoluta spanska favoriter, intensiva bäraromer med träinslag och taniner, inte för sött, inte för kraftigt, bara balanserat och smakrikt.
Denna gång åkte jag i väg från Quimet & Quimet utan tapas, bara ett snabbt köp av vittvin med den fantastiska servicen att det redan är färdigt kylt, perfekt för att direkt korka och avnjuta.
http://www.castelldelremei.com




Bodega Quimet & Quimet

Interiör Quimet & Quimet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar