Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



8 jan. 2012

Bacaro

Gömd bakom saluhallen La Boqueria vid ramblan ligger den venetianska restaurangen Bacaro. Det är en liten och oansenlig lokal men de serverar underbara italienska rätter.

Den 16:e december drog en stark och isig vind in över Barcelona och det var precis då som jag i goda vänners lag slog mej ner vid ett bord på restaurang Bacaro. Vinden trängde sej delvis in genom den tunna dörren och kylde bordet närmaste dörren där vi satt, men Bacaro lyckades värma med sin snabba och vänliga service, en utomordentlig middag och en äkta italiensk atmosfär.

Det som syns på bilden är resterna av nötköttsterrin, i bakgrunden stekt lever med en riklig mängd stekt lök och polenta. De två resterande tallrikarna utanför bilden innehöll en ångad fiskrätt med oliver och en pastarätt med bläckfisk och tomat. Förrätterna bestod av Burrata med speck, ångkokta musslor med vitlök och tomat samt inlagda sardiner. Som vanligt när man är euforisk och kombinerar ett nytt och spännande ställe med utsökt mat och goda vänner är det lätt att man glömmer att ta bilder i just rätt stund...

rester från Bacaro


*Bilderna nedan har jag lånat från Time Out Barcelona.


Venetianska Bacaro, Barcelona


Bacaro, Barcelona

(La) carta = meny (n)
Vino = vin
copa = glas med fot
café solo = espresso
cortado = kaffe med en liten skvätt varm mjölk
café americano = svart kaffe (café solo utspätt med varmt vatten)
Muy bueno = mycket gott
Muy bien, gracias! = Mycket bra, tack!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar