Bar Lugo ligger på gatan
Nou de la Rambla 152 i
Poble Sec,
Barcelona. Lugo är en stad i Galicien och Galicien är känd för sin
"Pulpo a la Gallega", dvs. kokt bläckfisk med skivad potatis, toppad med flingsalt, paprikapulver och olivolja. Igen en gång ett spanskt recept där kvaliteten på råvarorna står i centrum. Varje
tisdag och
fredag serveras här galicisk bläckfisk och den brukar gå åt som smör i solsken. För att inte bli utan är det bäst att ringa och reservera några timmar innan lunch.
Bar Lugo är en mycket enkel kvartersrestaurang dit man går för att äta en god hemlagad lunch och inte för någonting annat. Ett galiciskt par driver restaurangen sedan årtionden tillbaka och frångår inte det traditionella, alltså klassiskt enkelt och utsökt gott!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj5SsMkKd81eDgol0Xo86ESJUfv3T-rwkOqFTAisRuQpZYSAgs-gdkC3iA-BPJsFjwEVZo64AoX0JqNQ3VlAFpMYQQWSPMAvwolgqVMISazBZcDLUsgnjUaHXnU5i9jT3WevBXwrHLW0I/s400/IMG_1456.jpg) |
Pulpo a la Gallega |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2_elMDqu2F3ynMRX4Sb3ZwrwuU9IkyjvyzDZrCJndT8y4-Gm5FygIijMI4hi56N0bsllr1DWm-mS6KyYzJ5NU1ePk1ZZeaXGsD8bxEEku3Hd_aq6lu2QBKnRUBO5-EnI6MKTJ_iuLUIs/s400/IMG_1452.jpg) |
Dukat för lunch |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj20lXpKGTPkMfPAYTfIWSvCTR3HvOeL5_oku6VQMVGWrFNvNzHV1NmWSXZNzpptbMFNZXcEPmxUH5Gfxx3R3jNgsXjEXssWZ_cjZn6bOrudEIxTaWDgG7N5Xk-yzVxZ2JoaN9xIKCyTJ4/s400/IMG_1453.jpg) |
Bar Lugos enkla kök |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar