Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



25 jan. 2012

Bar Lugo

Bar Lugo ligger på gatan Nou de la Rambla 152 i Poble Sec, Barcelona. Lugo är en stad i Galicien och Galicien är känd för sin "Pulpo a la Gallega", dvs. kokt bläckfisk med skivad potatis, toppad med flingsalt, paprikapulver och olivolja. Igen en gång ett spanskt recept där kvaliteten på råvarorna står i centrum. Varje tisdag och fredag serveras här galicisk bläckfisk och den brukar gå åt som smör i solsken. För att inte bli utan är det bäst att ringa och reservera några timmar innan lunch.
Bar Lugo är en mycket enkel kvartersrestaurang dit man går för att äta en god hemlagad lunch och inte för någonting annat. Ett galiciskt par driver restaurangen sedan årtionden tillbaka och frångår inte det traditionella, alltså klassiskt enkelt och utsökt gott!


Pulpo a la Gallega


Dukat för lunch

Bar Lugos enkla kök



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar