Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



10 maj 2011

Cebollino =/ Ruccola

Gräslök förknippar vi nordbor ofta (eller mest skulle jag säga) med försommar, nypotatis och härliga måltider ute i det fria. I dag, väl uppe på husets takterass märkte jag att mina katalanska grannar tydligen förknippar denna ljuvligt vår-iga lökört med ruccola! Fotografen missade att zooma in men det står faktiskt "gräslök" i grönt på den fina keramikplattan (handgjord och inköpt på Café After Eight i Jakobstad) direkt till höger om ruccolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar