Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



19 juli 2011

100% godello från Valdesil

Ett balanserat och mjukt vittvin med inslag av citrus och mineraler, det är vad jag fick tillfälle att inmundiga i helgen. Restaurang Coure i Barcelona serverade dess ljuvliga droppar som kommer från bodega Valdesil i Galicien. Vinet heter Valdesil-Godello sobre lías och tillverkas av 100% godello. Enligt Valdesil är det mycket viktigt att vinet serveras i rätt temperatur, mellan 8 och 10 grader. Jag kan inte uttala mej om flaskan hade exakt den rätta temperaturen men dess innehåll är definitivt rekommendabelt.

"Godello sobre lías"
 från bodega Valdesil,
Galicien


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar