Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



11 sep. 2011

Paris era una fiesta

I helgen har jag fått lära mej att en stor Café con Leche heter Grand Crème i Paris. Vi pratar alltså inte om en Café au Lait, soppskålen innehållande ljummen mjölk med en liten skvätt kaffe i... utan en stor kopp, hälften svart kaffe-hälften mjölk. DET gillar jag!

Med mej i bagaget har jag haft E. Hemingways bok En fest för livet (Paris era una fiesta, 1964)Utöver det har staden bjudit på både svettig högsommarvärme och kylande höstregn, allt under tre dagar.

De mest minnesvärda kulinariska upplevelserna var en Onglet du Boeuf som fredagsmiddag och icke att förglömma; de smörfrasiga och franska morgon-croissanterna!

Andra höjdpunkter var butiken Merci och min egen kollektion Kuusi (Delica).


Sol, värme och törst





KUUSI

Mercis innegård


Merci!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar