Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



26 sep. 2011

El Domingo

Söndag = el domingo, dagen då man enligt stora och allsmäktiga skall vila. Jag brukar inte säga emot, utan är ganska bra på att bara lyda order.

LUNCHMENY:
1) Medelhavstallrik innehållande ångkokta musslor, färska calamares a la plancha (och då menar jag FÄRSKA, små härliga calamares, rosa till färgen), superfina aubergineskivor knaperstekta i olja (oliv- förstås), hemlagad allioli.
2) Fideuá, vegetarisk, med hemlagad allioli
(Fideuá är en katalansk rätt som kan jämföras med paella men som görs på fina nudlar i stället för ris och serveras med allioli)

Söndagsvila
Medelhavstallrik

Fideuá


2 kommentarer:

  1. mmmm så mycket gott & intressant här finns...Här ska jag läsa runt & låta mig intresseras under höstens kommande, mörkare dagar!!! Duktig du är!! Kram

    SvaraRadera
  2. hehe, du e snäll du Maria...men kul om du gillar vad du läser! Kanske du hittar nåt "inspirerande" bland de oglamorösa inläggen;) Kram

    SvaraRadera