Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



13 nov. 2011

Fredags-cous-cous!

På fredagar har den marrokanska restaurangen i vårt hus äkta cous-cous på menyn. Man brukar kunna välja mellan grönsaks- och kött-cous-cous eller kyckling-cous-cous. Den senare varianten brukar vara en söt kanelkyckling, innehållandes bl.a. lök, russin, kanel. I fredags såg den dock ut så här men lika god var den ändå med stora saftiga bitar av zuccini, pumpa, morot och andra rötter och buljong. 5 Euro/ person kostar dessa väl tilltagna portioner.


Kyckling-cous-cous

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar