Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



31 okt. 2011

Hierba Luisa i lyxförpackning

Lippia Citriodora eller Hierba Luisa är min absoluta favorit bland infusioner. Dessa parfymerade blad med tydlig ton av citron blir en ljuvlig kvällsdryck efter 10 min. blötläggning i kokande hett vatten.

I Barcelona kan man köpa örter i en s.k. "Herboristeria" eller ("Herbolari" på katalanska). Torkade medicinalväxter säljs i lösvikt och paketeras sedan vackert in i en bit papper. Jag har en sådan här liten butik i mitt kvarter. De fortlever som tur är, om än i parallell med snabbköpen...


Herboristeria i Poble Sec

Lyxförpackning

Hierba Luisa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar