Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



12 nov. 2012

Kastanjer, del 2

Helgens projekt blev Marrón Glacé, inte mitt då men min mans. Enligt Wikipedia översätts det med konfiterade eller glaserade kastanjer.

Det här är ett projekt på många timmar eller dagar! Stort tålamod, mycket pillande och försvinnande snabba resultat. Goda delikatesser men är det verkligen värt besväret?


Marrón Glacé

Följande är stegen:
1) Snitta varje kastanj, 2) koka dem mjuka i vatten, 3) skala och avlägsna det inre skalet + nerver, 4) koka upp sockerlag med vanilj, 5) Låt kastanjerna bada i sockerlagen och låt stå över natten, 6) nästa dag: rosta snabbt i ugn, 7) avnjy när kallnat.

För mera detaljerat recept, fråga min man eller se internet.

Jag har spenderat en stor del av helgen med att torka bort sockerlag från golv och ytor, dock sugandes  på de små läckerbitarna:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar