Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



28 juni 2011

Baluard

Eftersom bageriet på vår gata är under all kritik bestämde jag mej i morse för att cykla i väg till Barcelonas, enligt mej, bästa bageri Baluard i Barceloneta. Förutom krispiga bröd från den vedeldade ugnen hoppades jag dessutom på att kunna njuta av en svalkande havsbris i morgonhettan. Jag uppfyllde båda av mina önskningar och efter att ha köpt olika brödsorter sökte jag upp Café Santa Marta som ligger precis vid Barcelonetas strand, drack färskpressad apelsinjuice under parasollets skugga medan jag tittade ut över de tidiga badgästerna och det skimrande Medelhavet. "Humble brag" kallar man tydligen denna typ av inlägg.

BALUARD
C/ Baluard 38-40, Barcelona
http://www.baluardbarceloneta.com/es/proces.html

Morgondrink

Baluards gudomliga bröd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar