Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



30 juni 2011

Tuber Aestivum

...eller sommartryffel är vad som nuförtiden allt som oftast ligger och "skräpar" hemma i vårt kylskåp. Orsaken till detta är svärfars och några hundars nya hobby. Just nu under sommarmånaderna infaller skördetiden för denna sommartryffel som är mörk och nästan svart till färgen, inuti är den däremot ljust beige. Den har en stark och angenäm doft och smaken är behaglig men inte så intensiv som den mera omtalade Tuber Melanosporum (svart tryffel).

Vi har testat och laborerat de senaste månaderna för att hitta det mest lyckade och smakrika tryffelrecepten. I går fyllde vi en hel brieost med tryffel och i dag skivade vi de sista tryfflarna i glasburkar och täckte med mild olivolja. Där skall de nu få ligga och dra någon vecka och sedan är tryffeloljan klar som smaksättare till olika livsmedel och rätter.

Tuber Aestivum


Brietårta fylld med tryffel
Skivad sommartryffel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar