Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



28 juni 2011

Sommarmorgonstund

Denna soliga och heta junimorgon äter jag frukost med fördragna fönsterluckor och träpersienner. För att kunna njuta av havregrynsgröt och kaffe (hett skall det ju vara) gör man bäst i att stänga ute den gassande solen. Persienner som täcker hela utsidan av balkongen och hindrar solens strålar att landa i lägenheten är en sydeuropeisk uppfinning i stora mått!  Man kan ha balkongdörren öppen utan att solen gassar in, man har en viss utsikt men ingen har insyn och rummet får ett vackert svalt ljus.

Härliga persienn

grannar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar