![]() |
ugnsbakad pumpa från tidigare recept + |
![]() |
lök, vitlök, ingefära, grädde = |
![]() |
Sensommarsoppa |
Ingredienser:
Ca. 1-2 kg pumpa (ugnsbakad), flingsalt, rosmarinkvist
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Ca. 2 cm färsk ingefära
1,5 l grönsaksbuljong (inga tärningar pleeeease!)
1-2 dl grädde
salt, peppar
Låt den grovhackade löken steka i olivolja på låg värme, ca 15 min. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna, den rivna ingefäran samt ett lagerblad och låt steka en stund. Avlägsna rosmarinkvisten och pumpans skal och skär i mindre bitar. Tillsätt pumpan och buljongen och låt koka i hop, ca 10 min. Avlägsna lagerbladet och mixa tills slät. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädde efter smak och vispa under uppkokning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar