Hönsen vid gården på landet börjar komma upp i ålder, de producerar färre ägg varje dag (eller så är det nån av flygfäna som bara fått för sej att hacka sönder de som värps och äta upp dem...). Hur som helst är det bestämt att två av dem skall avlivas. En av dem tar vi plockad och styckad hem med oss till Barcelona. Följande bilder visar processen som man i dag varken vill eller kan se innan man stoppar ner frigolitbrickan med de snyggt uppradade kycklingdelarna i matkorgen på stormarknaden.
*Varning för känsliga som är vana med kyckling a la supermarket!*
Bilderna nedan är dessutom en mjuk och idyllisk lantvariant där hönsen både har en inne- och utegård, frisk luft, varierande kost och solsken om de så önskar!
![]() |
Avlivningsakten är över |
![]() |
Kokande vatten och två döda hönor |
![]() |
En orädd kille som vuxit upp med och i naturen |
![]() |
Plockad höna samt nagelklippning |
![]() |
Klar för styckning |
![]() |
Ett okläckt ägg |
![]() |
Flera kommande okläckta ägg |
![]() |
Framtida äggreserv! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar