Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



13 okt. 2011

Livet på landet, dag 2. Tuppen är död!

...eller rättare sagt två hönor.
Hönsen vid gården på landet börjar komma upp i ålder, de producerar färre ägg varje dag (eller så är det nån av flygfäna som bara fått för sej att hacka sönder de som värps och äta upp dem...). Hur som helst är det bestämt att två av dem skall avlivas. En av dem tar vi plockad och styckad hem med oss till Barcelona. Följande bilder visar processen som man i dag varken vill eller kan se innan man stoppar ner frigolitbrickan med de snyggt uppradade kycklingdelarna i matkorgen på stormarknaden.
*Varning för känsliga som är vana med kyckling a la supermarket!* 
Bilderna nedan är dessutom en mjuk och idyllisk lantvariant där hönsen både har en inne- och utegård, frisk luft, varierande kost och solsken om de så önskar!

Avlivningsakten är över

Kokande vatten och två döda hönor

En orädd kille som vuxit upp med
och i naturen

Plockad höna samt nagelklippning

Klar för styckning

Ett okläckt ägg

Flera kommande okläckta ägg

Framtida äggreserv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar