Tankar om mat i sin enkelhet och om livet i Barcelona, om kulturella skillnader och om recept på enkla rätter som vi längtar till men som kanske rent av har fallit i glömska... Från klassiska nordiska rätter till lika klassiska spanska (och allt däremellan). Anna Beata är en hem- och amatörkock som rör sej i gränslandet mellan traditionella medelhavsrätter och nordiska experimentella.



10 okt. 2011

Livet på landet, dag 1

I fredags vid middagstid anlände vi till huset på landet, dukade upp ett bord med "embutidos" (lufttorkade korvar i alla de slag) och ost. Tillägg: det oumbärliga "pan con tomate" och en flaska rött. Kan livet på den spanska landsbygden bli mycket bättre (o enklare)?


Embutidos såsom; Fuet, Llangonissa, Butfarra, Cansalada.
Osten är en Queso de Manchego.
Spanskt lantbröd med tomater ämnade speciellt för
"Pan con Tomate".

Pan con tomate och en flaska
Heus Negre från bodegan La Vinyeta*.

Luftigt "förvaringsskåp" för korv, skinka etc.,
dessutom flugfritt!

Köttskåp


*La Vinyetas viner kan eventuellt köpas i Sverige. Under vårt besök till bodegan för ca ett år sedan berättade de att de hade exporterat en del av sina viner till Sverige. Om det sedan innebär att Systembolaget är kunden det kan jag inte uttala mej om.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar